Concertagenda

Zaterdag 3 juni 2023 20.00 uur in de Theetuin in Vierakker  

Zondag 4 juni om 15.00 uur in de Theetuin in Vierakker

MIDZOMERNACHTSDROOM in de Theetuin Vierakker

Shakespeare muziektheater:

Op 3 en 4 juni zingt en speelt Cappella Bronckhorst de Shakespearevoorstelling Midzomernachtdroom in de Theetuin in Vierakker.

Het koor zingt 18 Engelse liederen gecomponeerd door tijdgenoten van William Shakespeare en moderne componisten die zich lieten inspireren door de teksten en thema’s van Shakespeare.

Acteur en koor brengen totaaltheater:

De 18 liederen staan niet los van elkaar maar vormen voorstelling met een verhaal dat zal worden verteld door acteur Donat Ontskul.                                                                                                                                                                                                   William Shakespeare en tijdgenoten grepen met hun thema’s en werken terug op de klassieke oudheid. Zo werden de Griekse tragedies opnieuw gebruikt. In de Griekse tragedie wordt het lot van de mens op dramatische wijze ten tonele gevoerd.  We zien een moedig, heldhaftig mens dat zich in allerlei avonturen stort en ondanks alle inspanningen en strijd zien we hoe verkeerde keuzes, zwaktes of ongelukkige omstandigheden de hoofdpersoon toch fataal worden. Denk aan Romeo en Julia, Hamlet, King Lear.  Naast deze hoofdpersoon is er ook altijd een koor.  Een groep zangers of sprekers die fungeren als de wereld erom heen die commentaar geven, afkeuren en troosten.  Daarbij komen grote thema’s  als macht, onmacht, liefde, haat, jaloezie en wanhoop langs.

Uit deze thema’s  heeft het koor het thema Liefde in al zijn facetten centraal gesteld in de liederen en verhalen.

Fantasie, illusie en betovering:

Shakespeare speelde als geen ander met de illusie en betovering. Bosfeeën met hun listen en toverkracht zorgden in Midzomernachtsdroom voor verwarring.

De voorstelling in de Theetuin staat dan ook in het licht van betovering en bedwelming. Het is tenslotte midzomernacht in de Theetuin, een plek midden in de natuur en daar doen zich vreemde verschijnselen voor….

Wandelend door de tuin kan het publiek opeens de klanken horen van muzikanten, de sterke geur ruiken van de zomerbloeiers, plots een tweetal zien staan tussen de bomen en een gedicht horen klinken.  Is dit echt, of is dit een droom?