Concertagenda


November 2020

Liederen van 

Clara Schumann

Brahms 

Mendelssohn

 

Cappella Bronckhorst

Cappella Bronckhorst is een enthousiast, ambitieus koor van rond de 40 actieve leden. De koorleden komen uit de wijde omgeving van Zutphen en de Achterhoek.
We zingen koorwerken van componisten uit de barok tot de twintigste eeuw, waarbij we groter en kleiner werk afwisselen.
In het verleden zongen we met veel plezier onder andere psalmen van Mendelssohn, het Magnificat van Bach en de Messiah van Händel, maar ook de Misa Tango van Palmeri, en motetten van Bruckner en Dona nobis pacem van Vaughan Williams.
Dit jaar vieren wij ons 100-jarig bestaan met 3 concerten, onder meer de Vespers van Rachmaninov, de Missa Votiva van Zelenka en een scratch van Rossini’s Petite Messe Solennelle.
Cappella Bronckhorst repeteert elke woensdagavond in de dorpskerk van Vorden. We streven naar 2 concerten per jaar.

 

Dirigent

Hans de Wilde, sinds 2003, maar tot februari 2020 onze dirigent, heeft zijn opleiding gevolgd aan het Zwols conservatorium. Hij studeerde trompet (jazz) bij Jan Wessels, waarna hij als trompettist in veel formaties heeft gespeeld, waaronder bigband Bodycheck. Daarna studeerde Hans koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leusink. Hij behaalde zijn diploma in 1994. Hij volgde orkestdirectie bij Tilo Lehmann, waarna hij ook lessen volgde bij o.a. Ed Spanjaard en Jan Stulen. Al tijdens zijn studie dirigeerde hij het schoolkoor en -orkest in de Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten.
Als zanger volgde hij lessen bij Maria Reinders en Margareth Beunders.
Hans de Wilde is als dirigent tevens verbonden aan Toonkunstkoor Nijmegen,
Toonkunstkoor Wageningen en ht NHL Stendenkoor. Als dirigent werkte hij samen met o.a. Oliver Knussen en Reinhard Goebel (Musica Antiqua Köln). Zijn repertoire bevat diverse stijlen door zijn brede opleiding. Hij is een bevlogen musicus die tijdens uitvoeringen het maximale uit de uitvoerenden weet te halen.
Voor meer informatie kijkt u op: www.hansdewilde.nl